14-go lutego do Moree docierają  Anka z Krzyskiem. To oni byli tu również rok temu i pomagali organizować pracę w bibliotece. Tym razem przyjechali tu autostopem (zobacz: www.doafryki.pl)  na czas przygotowań do organizowanego przez Fundację festiwalu pod hasłem 'MORE Education for better future 'Festiwal jest jednocześnie związany z obchodami trzecich urodzin Fundacji.

Zaproszenie do Moree  wręczono Dyrektorowi ds edukacji z Abradunko, MP czyli Member of Parlament z Akry, również działającej w okolicy holenderskiej fundacji Ghana Kids. Głównym i najważniejszym gościem było jednak społeczeństwo Moree.

Z relacji Anki i Krzyska

Te kilka dni do 20-go poświęciliśmy na porządki i adaptację biblioteki, która po przeprowadzce na Hospital Junction, właśnie zaczęła działać. Amina zajęła się dopinaniem wszystkiego na ostatni guzik, bowiem to Ona wzięła na siebie cala organizacje imprezy- za co należą się jej laury. Program przewidywał przemówienia, występ zaproszonej grupy artystycznej z Ghana Kids, 40 minutowy pokaz Freespirit Art Group, rozdanie nagród w konkursie międzyszkolnym na najlepszy esej, rozdanie certyfikatów dla tańczących dzieci, poczęstunek i spotkanie po zakończeniu festiwalowego dnia.

Festival of tomorrow     Festival of tomorrow

list