Z okazji mojego przyjazdu do Moree specjalny występ koło biblioteki. Miło oglądać roztańczone  dzieciaki. Jestem zaskoczona ile znają nowych tańców i układów. Do tego zmiana kostiumów kilka razy i zabawne przedstawienie. Rewelacja ! Dzieci nie tylko świetnie tańczą, ale i mają talent aktorski. Z  Kofim i Mary- trenerami planujemy wakacyjny wyjazd z grupą. Kofi ma rodzinę w rejonie Volta, blisko granicy z Togo, dobre miejsce na namioty i zaplecze – woda, toaleta, prysznic. Warsztaty taneczne, warsztaty rękodzieła – snujemy plany.  Rzeka Volta ma 1500 km, a największy sztuczny zbiornik- jezioro Wolta co najmniej 400 km długości. Góry, wodospad, w drodze powrotnej ogród botaniczny… Program edukacyjny obozu zapowiada się ciekawie.

wystep w Moree      spotkanie z rodzicami grupy artystycznej

Decydujemy się na wyjazd do  Afiadanyigba. Chcielibyśmy wyjechać około 15 sierpnia. Oprócz dzieci do zabrania bębny, kostiumy, namioty, zapas wyżywienia, afrykańska kuchnia do gotowania i garnki. Przeanalizowaliśmy wszelkie możliwości transportu. Wynajem autokaru na tydzień to około 1000 Ghc. Wyżywienie – minimum 2,5Ghc na dzień na osobę. Do tego inne koszty - opłata za udział w warsztatach, woda, prąd. Przed nami najtrudniejsza decyzja – kto pojedzie, a kto zostanie. Mini bus tańszy, ale wtedy selekcja dzieci większa i z pewnością duże rozczarowanie tych co nie pojadą. Trudno będzie podjąć decyzję kto pojedzie, a kto będzie musiał zostać. Organizujemy zebranie z rodzicami grupy artystycznej. Podtrzymywanie afrykańskiej kultury ważne, jest jedną z dróg co powinna prowadzić do rozwoju, więc wszyscy wyrażają zgodę na wakacyjny wyjazd dzieci. Wspólnie ustalamy kryteria udziału w wakacyjnym projekcie. Zaangażowanie w treningi, systematyczność na zajęciach, talent i do tego dołączamy zdrowie. Wybieramy 26 szczęśliwców!