Dzieci ćwiczą intensywnie, obecnie trzy razy w tygodniu,  pod kierunkiem profesjonalistów: Kofiego i Harriet; instruktorów tańca i gry na bębnach. Kofi ma własny zespół i cieszymy się, że znalazł czas  na dodatkową pracę. Z naszej artystycznej grupy zostały wybrane dzieci, które trenują grę na bębnach, które niedawno zostały przez nas zakupione. Widać już efekty trzymiesięcznych zajęć.
Afrykański taniec jest pełen energii i wyczerpujący dla występujących i dlatego jest potrzeba dania dzieciom posiłku, tym bardziej że nie zawsze wszystkie w ciągu dnia cokolwiek jedzą. Koszt posiłku dla grupy to około 12 GHC. Przez pierwsze dwa miesiące organizowaliśmy dla nich posiłki co kosztowało nas 213 GHC. Z powodu braku funduszy chwilowo wstrzymaliśmy finansowanie posiłków. W związku z tym, że zajęcia z dziećmi odbywają się systematycznie, profesjonalnie i wymagają też dużo wysiłku przeznaczamy na artystyczne zajęcia po 150 GHC miesięcznie.