Freespirit Art Group

Zespół Artystyczny Freespirit

Afryka to różnorodność tradycji, wierzeń, sztuki. W obliczu ekspansji kultury zachodu ważne jest, aby zachować ducha tego miejsca. Założyliśmy w Moree Zespół Freesprit. Dzieci i młodzież wspierane przez fundację uczą się tradycyjnych tańców, gry na bębnach i szerzą kulturę wśród lokalnej społeczności jak i niosą w świat poprzez udział w festiwalach, których koloryt przyciąga turystów z różnych kontynentów. Grupa wystąpiła również podczas 2nd International Conference African Culture and Development w Akrze. Kultywowanie afrykańskiej kultury to jedna z dróg, która powinna prowadzić do rozwoju obecnie wciąż dramatycznie ubogich krajów.

Festival w Moree

Festiwale

Festiwale są częścią bogatej kultury i tradycji ghanijskiej. Odbywają się w różnych porach roku i regionach. Odkrywają i przekazują bogatą historię i wierzenia. Poświęcone są złożeniem hołdu przodkom, podziękowaniem bogom za zbiory, wypraszają łaski , ukazują typowe aspekty życia, są apelem o wsparcie. Łagodzą konflikty, łączą społeczności i motywują do powrotów tych co kiedyś wyjechali. Pełne koloru i uroku przyciągają miejscowych i turystów. To wyjątkowo atrakcyjny aspekt kultury tego kraju.

Poniżej możesz przeczytać i zobaczyć jak tworzyła się i rozwija Freespirit Art Group.

Zmieniony ( Środa, 20 Luty 2013 19:07 )