Fetu Afahye to jeden z licznych festiwali w Ghanie. Weekendowy wyjazd był okazją dla dzieci z  Moree nie tylko do intensywnego treningu, ale i integracji zespołu. Zabawy z wolontariuszami, pierwszy wspólny nocleg na dużej sali był wielką frajdą dla dzieci i najlepszą nagrodą. A udział w festiwalu ważną próbą przed wyjazdem do Accry i występem podczas Międzynarodowej Konferencji.

Podczas festiwalu w Asebu zostałam zaskoczona szczególną ceremonią. Nadano mi afrykańskie imię i zostałam honorowym mieszkańcem Asebu. Teraz mam prawo zasiadać w Radzie Starszych i przy boku samej szefowej wioski. Oczywiście nie bez powodu te przywileje. Fetu Afahye to festiwal, podczas którego szefowie apelują o pomoc finansową . W Asebu ma powstać Centrum Komputerowe, a to wymaga funduszy. Na wiadomość, że musimy przenieść naszą bibliotekę w Moree i szukamy miejsca zaoferowano nam momentalnie całkiem ładne pomieszczenia w Asebu. - Potrzebujecie ziemię na Centrum Edukacyjne w Moree? Po co w Moree,

budujcie w Asebu! Krystyna Choszcz

festival fetu Afahyne        festival fetuafahyne