Do Moree - rybackiej miejscowości nad oceanem, połozonej 8 km od historycznego miasta Cape Coast w Ghanie - zaprasza fundacja i zespół Freespirit. Nabrzeżne życie Moree wśród setek ręcznie wytwarzanch łodzi jest niezwykle ciekawym miejscem. Złote Wybrzeże słynie z gorących plaż, licznych fortów i zamków oraz wiszących konopnych mostów.

Za wsparcie podróży dzieci z Moree do Polski otrzymacie zaproszenie do Moree. Spędziecie czas tak jak lubicie, plażowo pod palmami lub aktywnie, a przede wszystkim znajdziecie się w sercu afrykańskiej kultury.

Wyprawa do Afryki nie musi być droga , szczególnie jeśli jest szansą zkorzystania z bezpłatnych noclegów. Fundacja oferuje pokoiki dla wolontariuszy. Jeśli jednak pragniecie wyższego standartu to możesz wynająć  np afrykański domek w Moree Beach Resort. To Wasza decyzj, czy chcecie być blisko dzieci i gwaru miejscowego życia, czy odpoczywać tylko przy szumie fal.

Jest możliwość wyjazdu do Ghany razem z Zespołem, 23 sierpnia (lot z Berlina). Wówczas można wziąć udział w jednym z większych festiwali Fetu Afahye, rozpoczynającym się z początkiem września.

Można też wybrać sie w podróż wspołnie z prezes Fundacji Krystyną Choszcz, która łącznie już prawie rok spędziła w Moree. Można też polecieć samodzielnie. Wszystko do uzgodnienia.

Zmieniony ( Piątek, 13 Czerwiec 2014 22:46 )