Pięć lat szczególnej podróży mija... Z tej okazji w Klubie Zejman w Gdańsku nad Motławą obył się wieczór wspomnień i relacje z Moree, gdzie brzmią gorące, afrykańskie rytmy Dziecięcej Grupy Artystycznej.

Wymarzona Afryka. 9.06.2006 - Nagle Kinga zmienia kierunek i przemieszcza się dalej w obszary dla nas, póki co, niedostępne. Dziś pięć lat szczególnej podróży mija …. I wciąż zadaję pytanie – Kinga jest czy jej nie ma? Bo przecież jest tak blisko, inspiruje, zmusza do refleksji, otwiera oczy i umysł na wiele aspektów życia. Kolejna podróż do Afryki. Inaczej patrzę na świat, inne rzeczy i wartości stają się ważne. Widzę coraz więcej zależności. Nasze dokonania, realizowane pasje i zwykłe codzienne czynności mają wpływ na wielu innych i to niezależnie od tego czy los postawi nas na wspólnej drodze. A nasze życie po życiu może nabrać wartości jak dzieło odkrytego już po latach artysty, dla kolejnych pokoleń może być bezcenne.

Dziękuję za wszystkie dobre słowa o Kindze, maile co dodawały siły i uskrzydlały przez ostatnie pięć lat, za pamięć, motylki, za pomoc w realizacji fundacyjnych projektów, za każdą kupioną i przeczytaną Kingi książkę, za odnajdywanie Kingi – Wolnego Ducha w przeróżnych zakątkach świata.

Mama Kingi