Bogactwo afrykańskiej kultury, wierzeń i tradycji to nie tylko różnorodność tańców i strojów w zależności od okazji i regionu, ale i użycie odmiennych instrumentów, różnego rodzaju bębnów. By umożliwić naszemu Zespołowi szerzenie bogactwa afrykańskiej kultury zamówiliśmy 2 komplety nowych bębnów. Atumpan to komplet dwóch bębnów tzw talking drum używany kiedyś to porozumiewania się za pomocą dźwięków. Atsimevu jest najwyższym i z tego względu najbardziej okazałym bębnem - to leading drum w komplecie Eve set.

Pierwsze 100 zł „na piękne bębny” wpłacił pan Tomasz z miejscowości Zagrody. Bardzo dziękujemy :)

7 pięknych bębnów już powstaje. Wykonanie ich wraz z zakupionym drewnem to 700 Ghana Cedis, tj około 1400zł.

Nasze logo i wyrzeźbiony napis Freespirit będą dodatkowo promować Fundację co zwiększy szansę na znalezienie kolejnych darczyńców, ale teraz liczymy na Państwa gorące serca. Chcielibyśmy bębny odebrać jak najszybciej, by już zabrzmiały w sierpniu na Panafest - największym festiwalu w Ghanie.