Z raportu trenera :

The participant of the conference really like the performance especially when the younger children came on stage to dance they clapped and gave them standing ovation for their performance.

The best dancers at the program are: Dorcas, Agnes, Beatrice, Mary Ackuah, Joana, Francisca, Dianna, Rebecca, Isaac and Felix

The best drummers are: Frank, Stephen, Emmanuel Akonsen and Emmanuel Quagreine.

Beatrice has really improve with her dance she was amazing and I therefore recommend that she should be added to the group that will be travelling for the summer festival 2012.

Z listu Moniki , z Akry :

… „ Generalnie, szkoda, bo wyszło inaczej niż miało być. Ben jak dzwonił to mówił, że dzieci wystąpią pierwszego i ostatniego dnia festiwalu w Cape Coast, czyli w czwartek i niedziele, wiec postanowiłyśmy pojechać z dziewczynami do Moree na weekend. Ale w sobotę rano, około 8, jak wyruszałyśmy z Akry, to Ben zadzwonił, abym szybko przyjechała bo dzieci właśnie występują i to ostatni występ , gdyż w końcu zamiast w czwartek i niedziele, to wystąpiły w piątek i sobotę.. .. oczywiście zanim pokonałyśmy tro tro korki w Akrze i potem Cape Coast (bo samochód popsuł się poprzedniej nocy) to dojechałam tam akurat po zakończonym występie.

Do tego tez się nie zrozumieliśmy z Benem, gdyż ja byłam pewna ze dzieci wystąpią podczas głównego festiwalu, pochodu w mieście i nawet poprosiłam Lucie (fotografkę z Takoradi) o zdjęcia. I ona tam stała.. ale dzieci występowały w collegu, w innym miejscu. Nie wiem czy Ben słabo rozumie mój angielski czy może takie zamieszanie po prostu wyszło, jak to często bywa w Ghanie...

Zdjęć mam troszkę, ale niewiele bo miałam kiepski aparat ze sobą.. właściwie to chyba nic straconego że nie kręciłam występu dzieci na tym festiwalu bo występ był w budynku. Była to wielka sala pełna plastikowych krzesełek, wyglądem przypominająca wnętrze afrykańskiego kościoła. taka afrykańska hala kongresowa. Więc tez nie byłoby tam nic afrykańskiego z tła. żadnych palm, słońca.. nie wiem nawet jak ze światłem... jedynie ludzie na widowni byliby afrykańscy. :) kolorowy festiwal to był w centrum Cape Coast .

Naprawdę ciesze się, że ktoś z Polaków będzie w Moree wkrótce, bo bez tego umówienie się na cokolwiek i zorganizowanie jest bardzo ciężkie.. Ben tak jak zadzwonił wtedy żebym przyjechała i mu powiedziałam, że wyjeżdżam dopiero z Akry to potem jeszcze chyba z piec razy dzwonił pytać gdzie jestem bo występ się kończy... no nie maja Ghanijczycy we krwi takiego zmysłu planowania i przewidywania...”

pozdrawiam
Monika