Już dwa lata mija jak nie ma z nami Kingi, wolnej jak wiatr podróżniczki…                                                                                - Nie ma Kingi ?! Jest przecież! … Żyje w pamięci przyjaciół porozrzuconych po całym świecie. I w myślach i w czynach – tych wszystkich, wciąż nowych, których inspiruje do pójścia Jej drogą. Z wiarą w ludzi i łaskawość losu ... ( Janusz Czerwiński )                                                                                                                                                                              …. I choć wędruje jak dobry anioł, może jak we śnie, na białym wielbłądzie, realizuje kolejne marzenie – przekazuje nam wszystkim kolejny dar – książkę z niezwykłej wędrówki po Afryce.

W Bibliotece Głównej Uniwersytetu Gdańskiego odbył się wernisaż wystawy zdjęć Kingi i promocja jej książki Moja Afryka. Koncert gitarzysty, mistrza bluesa - Romana Puchowskiego i piosenki Elizy Bartosik uświetniły ten szczególny dla nas dzień. Dziękujemy, że jesteście z nami.