W gdańskim Międzynarodowym Klubie Morza "Zejman" odbyło się spotkanie urodzinowe Kingi połączone z promocją jej długo wyczekiwanej przez wszystkich książki, wydanej na podstawie pamiętników - "Moja Afryka" . Byli przyjaciele i znajomi, fani i podróżnicy, ci którzy podróżowali wraz z Kingą w Afryce. Odbyła się też prezentacja "Śladami Kingi z mapą satelitarną" połączona z odczytywaniem wpisów w jej afrykańskim pamiętniku. Zespół "Ebanakoma” przygrywał na bębnach tworząc niepowtarzalną atmosferę.

„ Moja Afryka” nie jest zwykłym opisem zdarzeń z podróży po Afryce, to książka o wyjątkowej otwartości na  ludzi i wierze w ich dobro,  mocy spełniania swoich największych marzeń, choćby niektórym wydały się zwykłym szaleństwem, pasji podróżowania i odkrywania nowych miejsc, radości i  poruszającej wrażliwości na los dzieci.
Relacje Kingi są dla wielu inspiracją do spełniania swoich marzeń. Dodają siły pokazując swoim przykładem jak wiele można osiągnąć. Kinga potrafi zarażać marzeniami i zapałem, zachwyca tym, w jaki sposób opisuje Afrykę. Miejsca w których była stają się niemal namacalne. To Afryka wędrującej z dredami  dziewczyny -  Wszystko wydaje się tu bardziej intensywne. Upał bardziej gorący, kurz bardziej zakurzony, kolory żywsze, muzyka bardziej trafiająca do serca, mango bardziej soczystsze, biega osiąga dno, radość życia sięga nieba, a gościnność jest nieporównywalna”