Nasz udział w Festiwalu Kultur Świata to wystawa zdjęć Kingi zaprezentowana w kościele św. Jana w Gdańsku. Kingi miłość do Afryki, jej pasja odkrywania nowych miejsc, poznawania ludzi, chęć dzielenia się z innymi tym co wzrusza, tym co piękne, tym co się przeżywa … zainspirowała nas do podzielenia się fascynująca kulturą Afryki. "Tu każdy dzień jest pełen małych cudów trudnych do opisania"- napisała Kinga w swym afrykańskim pamiętniku.

Malaika wzięła udział w warsztatach afro dance, które prowadziła wspaniała tancerka Afra Crudo z Francji . Czterodniowe warsztaty zakończyły się pokazem w Sali Mieszczańskiej Ratusza Staromiejskiego w Gdańsku. Wydarzenia tych kilku wrześniowych dni dały uczestnikom możliwość poznawania tego co dalekie i egzotyczne …Przedstawiciele odległych od siebie zakątków świata dzielili się własną odrębnością kulturową, prezentowali swoją odmienność i niepowtarzalność.