Potrzeba niesienia pomocy afrykańskim dzieciom przyświecają naszym działaniom. Mówiliśmy o planach założenia pierwszej biblioteki w Moree na naszym stoisku w tym samym miejscu, gdzie kiedyś Kinga podczas Jarmarku Dominikańskiego sprzedawała swoje książki i dzieliła się wrażeniami z 5-letniej podróży autostopem dookoła świata.  W tych działaniach wspierali nas wolontariusze, Lucas Oganiru Uzy –

przedstawiciel Fundacji Freespirit na terenie Ghany i Malaika – dziewczynka, której Kinga umożliwiła szkolną  edukację oraz zespół Ebanakoma.

Na zakończenie Jarmarku przeprowadziliśmy na scenie, na Targu Węglowym aukcję prac plastycznych studentów ASP z Gdańska. Do afrykańskich rytmów zespołu Ebanakoma zatańczyła Malaika. Zgromadzone fundusze przyczynią się do realizacji projektu. Dziękujemy za każdy, choćby symboliczny wkład. Dziękujemy organizatorom Jarmarku Dominikańskiego, wolontariuszom, którzy nam pomagali, studentom ASP z Gdańska, zespołowi Ebanakoma , a w imieniu dzieci z Moree za każdą darowaną złotówkę. Zebraliśmy 5 769 zł+10 euro+1165 zł z aukcji.