Organizujemy dla dzieci z Zespołu świąteczne spotkanie. Plan, by nagrodzić zaproszeniem tylko 20 najlepszych, reprezentację okazuje się zbyt trudny do realizacji. Jedni są na każdych zajęciach, inni dają z siebie wszystko podczas treningów. Nieobecność jest też z różnych powodów – często konieczność pomocy rodzicom lub wyjazd do odległej szkoły, choroba. Dajemy szansę prawie wszystkim i rozdajemy podwójna ilość zaproszeń. Na występ w hotelu Huth Land odległym od Moree kilka kilometrów zapraszamy też rodziców.

Przygotowujemy świąteczne upominki dla każdego i nagrody dla najbardziej zaangażowanych. Plecaki, podręczniki, przybory szkolne, dla kilkunastu chińskie zaskakująco tanie zegarki ( z nadzieją że się nie popsują zbyt szybko i będą motywować do punktualności ) .

Dzieci zaś zaskakują nas tego dnia punktualnością. Pierwszy raz nie musimy czekać na nikogo. O 15: 30 ZBIÓRKA przed biblioteką. Wszyscy śpiewają Merry Christmas and Happy New Year, potem dwa kursy dwiema taksówkami na Moree Junction.

W imprezie uczestniczy 39 dzieci i 5 osób dorosłych. Słodki poczęstunek i lody dla dzieci stają się fantastycznym dopingiem. Występ fantastyczny !!! Szkoda, że pojawiło się tylko kilkoro rodziców. To objaw tutejszego podejścia do dzieci.

Po występie rozdanie prezentów i kolejny poczęstunek - ryż z warzywami przygotowany na afrykańskiej

kuchni na bibliotecznym tarasie.

Te święta dzieci będą pamiętać – mówi na zakończenie trener. Dziękujemy wszystkim, którzy wspierają Fundację. Kolejny świąteczny występ w Anomabu Beach Resort i Culture Centre w Cape Coast.