Występ Zespołu wiąże się z mnóstwem przygotowań. 1. Ustalenie ile osób weźmie udział i ich wybór co jest zawsze trudnym momentem. Na treningu dzień przed występem jest 41 dzieci. 2. Ustalenie kto będzie gotować i gdzie. Zakupy. Tym razem gotuje Daina i Elizabeth ( dwie starsze dziewczynki z Zespołu ) na podwórku u Dainy. 3. Przygotowanie kostiumów, strojów na podróż i kąpielowych jeśli wyjazd jest do resortu nad oceanem. 4. Załatwienie transportu. Oj, marzy nam się własny mini-bus.

Występujemy w Anomabu Beach Resort dla pracowników CCTC – Finantrade Company.

W harmonogramie firmowej imprezy nie przewidziano, że to dzień meczu Ghany z Mali. Cały program zostaje mocno opóźniony, ale czas oczekiwania dzieci wykorzystują na różne zabawy. Tylko kierowca wykazuje niezadowolenie i podnosi nam cenę za transport.

W związku z późną porą prezentujemy tylko 4 tańce. Pomimo zmęczenia dzieci pełne energii. Otrzymujemy dużo miłych słów – amazing – mówi prowadzący i zaprasza grupę do Akry. Zapraszają też dzieci do skorzystania z bufetu, jednak już nie chcemy robić zamieszania i umawiamy się, że spakowany posiłek odbierzemy kolejnego dnia rano, a dzieci zaprosimy do biblioteki na lunch. By wszyscy zmieścili się w tro-tro zostawiamy w Anomabu część bębnów.

Gdy w niedzielę, gdy tylko biblioteka zostaje otwarta informacja rozchodzi się w przedziwny sposób i momentalnie pojawiają się dzieci. Jedni piorą stroje, inni rozkładają kostiumy do wysuszenia, przewietrzenia. Czas oczekiwania na przywiezienie posiłku młodzi bębniarze wykorzystują na doskonalenie gry na bębnach, a dziewczynki biorą biblioteczne pacynki, maskotki i bawią się w afrykańską liczną rodzinę. Na koniec ponowne segregowanie i układanie strojów.