Jesteśmy zachwyceni Moree, klimatem tu panującym, otwartością i pomocnością spotykanych tutaj ludzi. Przyroda dookoła jest zachwycająca. Warunki w domku dla wolontariuszy są dużo lepsze niż się spodziewaliśmy!! Cieszymy się, że wszyscy tak milo nas przyjęli! Dzieci z Gaetanem zrobiły dla nas nawet powitalny plakat i przygotowały występ. Wciąż zaskakuje nas liczba odwiedzających nas osób !!

Wyjazd do Anomabo był bardzo udany. Dzieci sprawowały się znakomicie, słuchały nas i cieszyły się z każdej rzeczy, która tam na nie czekała, były bardzo szczęśliwe, że miały okazję wziąć prysznic, sprzątały po sobie, myły naczynia po posiłkach. Najbardziej pomocni byli John i Emmanuel Akontsen. Dużą pomocą podczas zajmowania się dziećmi była również Malajka, która z nami pojechała. Świetnie, że pojechał z nami trener Ben z Akry. To bardzo dobry, pomocny i uczciwy człowiek. Zajął się całkowicie organizacją na miejscu. Bez jego pomocy nie poradzilibyśmy sobie ze wszystkim, zwłaszcza, że trener Anthony przespał główny występ grupy o północy, nie pomagał w ogóle w opiece nad dziećmi, rozkładaniu namiotów, rozdawaniu jedzenia itp.

Jesteśmy pod dużym pozytywnym wrażeniem bibliotekarza tu pracującego Gaetona, bardzo się angażuje w prace z dziećmi, całkowicie poświęca swój czas pracy w bibliotece i widać, że robi to profesjonalnie. Wprowadził nas w prace biblioteki i bardzo dobrze się z nim współpracuje. Mamy sporo zdjęć z każdego dnia w bibliotece, ale pewnie będzie duży problem z wysłaniem ich teraz, bo internet strasznie wolno chodzi.

Pozdrawiamy gorąco z Moree!!
Iwona Kuba Inga:)
z dzieciakami!!

Zmieniony ( Sobota, 23 Luty 2013 14:26 )