Oasis – beach resort w Cape Coast, niedaleko najsłynniejszego w Ghanie zamku. To nie pierwszy występ dzieci w tym miejscu, zespół Freespirit jest już dobrze znany właścicielom ośrodka i zawsze mile witany ponownie. Był to sobotni wieczór, zatem restauracja wypełniona ludźmi - lokalnymi oraz przyjezdnymi (turystami , studentami, wolontariuszami). Dzieciaki jak zawsze zwrócily na siebie uwagę energicznym tańcem i muzyką.

W występ wplecione były także elementy przedstawienia z maskami i rekwizytami. Już po paru minutach od rozpoczęcia tańców zebrała się pod sceną grupka z aparatami fotograficznymi. Zdjęcia tańczących kolorowo ubranych afrykańskich dzieci będą dla nich milą pamiątka z wycieczki do Ghany. Widać, że dzieciaki uwielbiają widownię, bo z chęcią występowały także między stolikami oraz zapraszały gości restauracji na scene do wspólnego tańca. Zespół szczególnie przypadł do gustu grupie Chińczyków, ktorzy dopingowali dzieci oklaskami i okrzykami. Bliźniaczki Janet i Jennifer obeszly z kapeluszem stoliki, zawsze to dodatkowe kilka cedis na wycieczkę lub inną niespodziankę. A na koniec występu dla każdego duża bułka z czekoladą i pomarańcza! Zmęczeni mali artyści z uśmiechami na twarzach wrócili do Moree. W Oasis zebrano 88,5 Ghc

Monika

Zmieniony ( Sobota, 23 Luty 2013 15:19 )