Od trzech dni Zespół Freespirit jest w drodze. Z wczorajszych, ostatnich wiadomości - dotarli do Ougadougu ! Ostatnie dni pełne emocji, pokonywania wyzwań i nieprzespanych nocy. Przeżywamy w napięciu każdy moment, który przybliża nas, dzieci z  Ghany i festiwalowych organizatorów do spełnienia marzenia. Afryka będzie na festiwalach wśród innych krajów świata.
Cała Trzynastka jest zdrowa ! Dziewczynki mają z ghanijskie nowe sukieneczki, część z nich pierwszą w życiu uszytą, a nie  z „second handu” . Rodzice zakupują bilety na międzynarodowy autobus Kumasi – Ougadougu, choć za pożyczkę z lokalnego banku,  ale to dowód jak bardzo wspierają dzieci. Udało się wyruszyć z Moree w niedzielę! To wystarczająco wcześnie, by zdążyć na lot z Burkina Faso. Nocleg w Kumasi i znów chwile napięcia, bo tro-tro z ghanijską reprezentacja tkwi  w korku. Kolejna dobra wiadomość – wyruszyli z Kumasi, ale czy nie będzie problemów na granicy ?  Ben – trener przygotowany, oprócz kompletu niezbędnych dokumentów na wszelki wypadek z odpowiednią ilością gotówki w kieszeni. No i przydały się – granica przekroczona !
Dziękujemy bardzo za wszystkie wpłaty i cele, które wzruszały „by marzenia dzieci z Moree się spełniły”, za zamówione pocztówki z Ghany, za pokrycie części kosztów podróży kilku podopiecznych. Każda złotówka przybliża nas do celu. Dziękujemy Kati i Jasonowi za zakup dwóch pierwszych biletów i za wielkie wsparcie.

Zmieniony ( Czwartek, 11 Lipiec 2013 11:15 )