Po czterech dniach i trzech nocach nieustannej podróży Zespół Freespirit wrócił do Moree w komplecie 11 sierpnia wieczorem. Szef rybaków przysłał wiadomość - "Kids reached home safely. Thanks God for what he has done. Chief "

W ciągu 37 dni podróży 13 osób z Ghany przejechało ponad 7,5 tys km autokarami i około 500 km pociągami. Ponad 4 tys samolotami Burkina Faso – Paryż przez Casablankę ( w dwie strony to ponad 8 tys km) . Razem ponad 16 000 km . Z dziećmi z Ghany wędrowała flaga National Geographic i od Paryża Krystyna Choszcz – prezes Fundacji Freespirit, która wspiera zespół i jego działalność, by trwało to co dziś bezcenne.

Na scenach plenerowych, deptakach, na tarasach barów pełnych turystów i deskach teatrów mieszkańcy 14 miast i turyści mieli okazję zobaczyć afrykańskie tańce w wykonaniu dziecięcego Zespołu Freespirit. Dziękujemy dzieciom za ogromny wysiłek, za 20 festiwalowych bezpłatnych koncertów, za bezpłatne występy w Trójmieście i na placu Concorde w Paryżu. Każdy z nich niezmiernie ważny.