Czas biegnie i rzeczy dzieją się w Moree w swoim tempie… Nie znaleźliśmy póki co odpowiedniego nauczyciela, wstrzymujemy zatem projekt otwarcia własnej artystycznej klasy na kilka miesięcy. Niemniej jednak nowe dzieci trenują z zespołem i przychodzą do biblioteki – za kilka lat to one będą stanowić trzon Freespirit Art Group. Jak zawsze przy tej okazji poszukujemy sponsorów dla nowych dzieci. Tym razem jednak chcielibyśmy trochę zmienić schemat działania.

Do tej pory było tak , że większość członków Zespołu Feespirit miało swojego sponsora, który płacił opłatę za szkołę i za treningi. Od czasu do czasu ktoś wpłacał dodatkową kwotę na potrzeby celowe, np. na nowe bębny. Faktem jest, że wydatki związane z działalnością Fundacji w Ghanie są dużo większe. Musimy regularnie opłacać czynsz za wynajem pomieszczeń bibliotecznych i mieszkania dla wolontariuszy, od czasu do czasu trzeba naprawić lub wymienić bębny, postarać się o nowe stroje dla tancerek… Każdy wyjazd z zespołem na trening poza Moree też generuje koszty. Czesne za szkołę naszej młodzieży , końcowe egzaminy to też coraz większe wydatki. Chcielibyśmy wprowadzić zasadę wspomagania całej grupy Freespirit, co pomoże nam zwiększyć budżet Fundacji i umożliwi realizację pomysłów czy zadań, na które brakuje nam funduszy.

Regularni sponsorzy będą otrzymywać od Fundacji okresowo upominki – niespodzianki, oczywiście związane z Grupą Freespirit i Afryką. Może to być np. masło shea, ładny duży plakat zespołu lub fundacyjny kalendarz albo coś zrobionego własnoręcznie przez dzieci. Oczywiście można też będzie śledzić postępy i losy wybranego dziecka.

Proponujemy cztery rodzaje comiesięcznych wpłat: 25, 50, 75 i 100 zł. Oczywiście jesteśmy też otwarci na inne regularne kwoty, które pozwolą nam wspierać dzieci z Moree i dzielić się wspaniałym ghanijskim folklorem z całym światem!

Zmieniony ( Wtorek, 13 Maj 2014 09:53 )