Ghana zachwyciła podczas Święta Dzieci Gór ”pisały lokalne gazety po występach dzieci z Moree. Kilkunastotysięczna widownia podczas trzech festiwali latem 2013 ( dwa w Polsce i jeden we Francji ) sympatia z jaką na każdym kroku spotykali się goście z Ghany jest dowodem jak ważne jest wspieranie tych, którzy przyczyniają się do zachowania i promowania zanikających kultur. Przeżywanie występów na żywo, energiczne afrykańskie tańce, współpraca dzieci z różnych kontynentów to wartości bezcenne.... a bez finansowej pomocy nie jest to możliwe.

Wydatki związane z działalnością Fundacji w Ghanie są coraz większe. Musimy regularnie opłacać czynsz za wynajem pomieszczeń bibliotecznych i mieszkania dla wolontariuszy, trzeba naprawiać bębny, zaopatrywać zespół w nowe stroje … Każdy wyjazd z zespołem na trening poza Moree generuje koszty. Czesne za szkołę naszej młodzieży , końcowe egzaminy to też coraz większe wydatki, a ceny w Ghanie rosną …

Chcemy wprowadzić zasadę wspomagania całej grupy Freespirit, co pomoże nam zwiększyć budżet Fundacji i umożliwi realizację pomysłów czy zadań, na które brakuje nam funduszy.

Regularni sponsorzy będą otrzymywać od Fundacji okresowo upominki – niespodzianki, oczywiście związane z Grupą Freespirit i Afryką. Może to być np. masło shea, ładny duży plakat zespołu lub fundacyjny kalendarz albo coś zrobionego własnoręcznie przez dzieci. Można też będzie śledzić postępy i losy wybranego dziecka.

Proponujemy cztery rodzaje comiesięcznych wpłat: 25, 50, 75 i 100 zł. Oczywiście jesteśmy też otwarci na inne regularne kwoty, które pozwolą nam wspierać dzieci z Moree i dzielić się wspaniałym ghanijskim folklorem z całym światem!