Po trzech latach starań Fundacji i festiwalowych organizatorów 13 osób z Ghany uzyskuje wizy Schengen, by wziąć udział w festiwalach. Oczekiwana od dawna wiadomość stała się ogromnym wyzwaniem. 12 bębnów, dwie duże torby z kostiumami, skrzynka afrykańskich korali, osobiste walizki i rozpoczyna się wymarzona podróż do Europy. Moree – Kumasi – Oagadougu, bo stąd by koszty podróży były jak najniższe leci nasz Zespół do Paryża. Wspólna podróż z lotniska Orly do Saint Maixent L'Ecole z Kolumbijskim Zespołem jest wpadnięciem w festiwalową atmosferę od pierwszych chwil we Francji. Dzieci z Norwegii, Kolumbii i Chin stały się ulubieńcami tych z Moree. Wspólne spędzony czas na wycieczkach, wzajemnej nauce tańców i w wolnych chwilach sprawiał największą przyjemność. Rumunia, Hiszpania, Francja i Rosja dodają kolorytu. Program festiwalu Dzieci Świata wypełniony do późnych godzin nocnych. Festiwalowy tydzień kończy Koncert Galowy i przychodzi czas pożegnania z nowymi przyjaciółmi i rodzinami .

Zmieniony ( Sobota, 03 Maj 2014 18:53 )