Następny etap podróży biegnie przez Kraków do Zielonej Góry na Międzynarodowy Festiwal Folkloru. Dzieci z Moree w kolorowych ghanijskich ubraniach, ręcznie wyrabianych batikach pokonują kolejne kilometry niosąc uśmiech, dużo emocji i radość, prezentują swoją kulturę w Niesulicach, Żarach, Niepołomicach i Zielonej Górze. Dźwięki afrykańskich rytmów przyciągały jak magnes publiczność na wszystkich koncertach „ Folkowej Góry” .                             To był kolejny fantastyczny, kolorowy tydzień – Serbia, Litwa, Ukraina, Turcja,Ghana i Polska zaprezentowały niezwykłą eksplozję tradycji, śpiewu, tańca i kostiumów. Koncert Galowy prowadził, dobrze znany już naszym dzieciom z Nowego Sącza pan Józef Broda, który uczył je grania na listku i piosenki „ Życie rzeką , życie ptakiem,czas nam daje , czas odbiera … ” Nasi mali artyści zaczarowali region lubuski - mówiła na zakończenie festiwalu marszałek Elżbieta Polak - Wasza otwartość i ciężka praca jest imponująca.