Zespół Freespirit pod kierunkiem doświadczonego tancerza intensywnie przygotowuje nowy program. Tym razem pobyt w Polsce szóstki dzieci i trenera Johna Mensah będzie trwał dwa miesiące. Goście z Ghany wezmą udział w licznych wydarzeniach i wystąpią w wielu miastach Polski.

Brave Kids 2014 – Wrocław, Krośnice  22.06-12.07

Organizatorem tego edukacyjnego projektu jest Stowarzyszeni Teatralne „ Pieśń Kozła” . Celem jest wspieranie młodych ludzi z całego świata za pomocą artystycznych doświadczeń. Sześcioosobowe zespoły z kilkunastu krajów świata będą realizować projekt w kilku miastach Polski i stworzą wspólne dzieło jakim będzie finałowy koncert. www.bravekids.eu

Eurofolk – Zamość 2014  14-21 lipca

XIII Międzynarodowy Festiwal Folklorystyczny organizuje Stowarzyszenie Przyjaciół Ludowego Zespołu Pieśni i Tańca „ Zamojszczyzna ”. Każdy z zaproszonych zespołów poprzez taniec, muzykę, kiermasz sztuki ludowej, folkowe gry i zabawy zaprezentuje kulturę swojego kraju. Będzie parada i koncerty na Rynku Wielkim w Zamościu. Przyjadą zespoły z Białorusi,Chile,Ghany, Meksyku,Serbii,Tajwanu i Węgier.

Na Afrykański Tydzień w Radzyniu Podlaskim, 21-28 lipca, zaprasza miejscowy oddział PTTK. W planie wycieczki i podchody z harcerzami. Zespól Freespirit zapewnia warsztaty taneczne i bębniarskie dla polskich dzieci i młodzieży. Współpraca z rówieśnikami to atrakcyjnie i kształcąco spędzone wakacje - nauka, sport, zabawa. Na zakończenie pobytu koncert Freespirit.

Lato w Gdańsku organizuje Fundacja Freespirit. Dzieci z Ghany wezmą udział w Wieczorach Etnicznym w Klubie Ludzi Morza „Zejman ” i z młodzieżą z Gdańska zrealizują wspólny projekt. Będzie można spotkać Zespół Freespirit na Długim Targu przy Zielonej Bramie, gdzie będą muzykować i prezentować kulturę swojego kraju podczas Jarmarku Dominikańskiego.