Marzysz o podróży do Afryki ?

Złote Wybrzeże słynie z gorących plaż, licznych fortów i zamków. Atrakcja turystyczną sa też wiszące konopne mosty. Do Moree - rybackiej miejscowości nad oceanem, położonej 8 km od historycznego miasta Cape Coast w Ghanie - zaprasza fundacja i zespół Freespirit. Nabrzeżne życie Moree wśród setek ręcznie wytwarzanych łodzi jest niezwykle ciekawym miejscem.

Bedziecie mogli spedzic czas tak jak lubicie - plazowo lub aktywnie, a przede wszystkim znajdziecie sie w sercu  afrykańskiej kultury. Bedzie mozna uczetniczyć w zyciu zespołu FREESPIRIT i wraz z nim pojechać na wystepy do któregos z licznych Beach Resorts.

Jest możliwość wyjazdu do Ghany razem z Zespołem Freespirit , 23 sierpnia (lot z Berlina). Wówczas można wziąć udział w jednym z większych festiwali Fetu Afahye, rozpoczynającym się z początkiem września.

Można tez wybrać sie w podróż wspólnie z prezes Fundacji Freespirit, Krystyną Choszcz, która łacznie juz prawie rok spedziła w Moree. Mozna tez poleciec samodzielnie.

Wyprawa do Afryki – nie musi być droga, szczególnie jeśli jest szansa skorzystania z bezpłatnych noclegów. Fundacja Freespirit oferuje pokoiki dla wolontariuszy. Jeśli jednak pragniecie wyższego standardu to możesz wynająć np afrykański domek w Moree Beach Resort. To Wasza decyzja, czy chcecie być blisko dzieci i gwaru miejscowego życia, czy odpoczywać tylko przy szumie fal.

Za wsparcie podróży dzieci z Moree na miedzynarodowe festiwale kwotą minimum 750 zł otrzymacie zaproszenie do Moree.