Festiwale ukazujące dziedzictwo kultury są ważnym aspektem życia w Ghanie. Na te najważniejsze przyjeżdżają turyści z różnych stron świata. Zespół Freespirit działa przy bibliotece. To niezbędne miejsce dla efektywnego funkcjonowania artystycznej grupy i wspierania szkolnej edukacji podopiecznych. Fundusze potrzebne więc nie tylko na działalność zespołu, ale i biblioteki. Wprowadziliśmy zasadę wspomagania całej grupy Freespirit. Można też śledzić postępy i losy wybranego dziecka. Regularni sponsorzy będą otrzymywać od Fundacji okresowo upominki – niespodzianki, oczywiście związane z Grupą Freespirit i Afryką. Może to być np. masło shea, fundacyjny kalendarz albo coś zrobionego własnoręcznie przez dzieci.

Wszystkim darczyńcom co za pośrednictwem Polak Potrafi i Indiegogo wsparli podróż Zespołu Freespirit do Polski i podali adresy zostały już rozesłane nagrody.

Kilkunastotysięczna widownia podczas festiwali w Polsce i we Francji latem 2013 i równie liczna na festiwalu Eurofolk 2014 , sympatia z jaką na każdym kroku spotykali się goście z Ghany jest dowodem jak ważne jest wspieranie tych, którzy przyczyniają się do zachowania i promowania zanikających kultur. Przeżywanie występów na żywo, energiczne afrykańskie tańce, spotkania i współpraca ludzi różnych kultur to wartości bezcenne.... a bez finansowej pomocy nie jest to możliwe.

Będziemy wdzięczni za każdą regularną kwotę, które pozwoli wspierać dzieci z Moree i dzielić się afrykańską kulturą.

Zmieniony ( Czwartek, 15 Styczeń 2015 19:29 )