Akumapa Theatre został założony przez pasjonata i mistrza gry na bębnach – Raskobiego. Oprócz tego Kobi wytwarza bębny, prowadzi warsztaty gry na bębnach, buduje własny hostel, prowadzi bar, założył mały sklepik z afrykańskimi wyrobami, do którego część rzeczy na miejscu jest wytwarzana. Nad oceanem w fantastycznej lokalizacji realizuje swoje marzenia – Akumapa Hostel pełen gości, na scenie Akumapa Theatre … Zaprzyjaźniony Zespół Freespirit już kilka razy tu był na kilkudniowych warsztatach.

To wspaniałe miejsce nie tylko na treningi ale i wypoczynek. Wspólny trening na scenie z profesjonalnymi artystami to efektywnie spędzony czas. Tym razem za pobyt Zespołu Freespirit płacimy z góry i Kobi za te fundusze kończy doprowadzanie wody na hostelowe podwórko. Teraz już nie trzeba nosić wody z daleka, a po prostu tylko odkręcić kran. Dla dzieci w Moree przynoszenie wody jest codziennym porannym obowiązkiem, więc pobyt w miejscu z takim udogodnieniem dał tydzień całkiem komfortowego życia. Rano, wieczorem i po treningach prysznic (oczywiście afrykański), pranie, zmywanie …codzienne czynności stają się łatwiejsze.

Zmieniony ( Niedziela, 12 Lipiec 2015 10:28 )